Muhamed Velić likuje nakon otkazivanja povorke ponosa u Sarajevu: Hvala Allahu! U svakoj nesreći i tragediji ima i zrno sreće…

Da dragi Allah podari pa da se korona i gay parada nikada više ne vrate u naš grad i državu

Bh. povorka ponosa, protest koji ima za cilj da ukaže na neravnopravan položaj LGBTIQ osoba i svih ostalih marginaliziranih grupa u društvu, čija prava u jeku pandemije bivaju dodatno ugrožena i obezvrijeđena, juče je otkazana.

Tim povodom na svom Facebook profilu oglasio se Muhamed Velić, imam džamije Ferhadije u Sarajevu, poznati autor, publicista i analitičar vjersko-kulturne i društveno-političke zbilje.

– Mediji nas izvještavaju da je zbog koronavirusa odgođena homoseksualna parada u Sarajevu. U svakoj nesreći i tragediji – ima i zrno sreće, dobrote i ljepote. Hvala Allahu na svemu. Da dragi Allah podari pa da se korona i gay parada nikada više ne vrate u naš grad i državu! Amin! – napisao je Velić.

 

Mediji nas izvještavaju da je zbog koronavirusa odgođena homoseksualna parada u Sarajevu. …U svakoj nesreći i…

Gepostet von Muhamed Velic am Donnerstag, 6. August 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79