Muhamedu Budimliću 30 godina zatvora za ubistvo bihaćke advokatice

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine pravosnažno je osudio 68-godišnjeg Muhameda Budimlića iz Cazina na 30 godina zatvora zbog ubistva bihaćke advokatice Jasmine Koričić.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona u avgustu 2015. godine podiglo je optužnicu protiv Budimlića zbog postojanja osnovane sumnje da je u jutarnjim satima 13. februara .2015. godine, iz bezobzirne osvete i u namjeri da ubije advokaticu Koričić, postavio improviziranu eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata njene kancelarije.

Od eksplozije ove improvizirane eksplozivne naprave, advokatica Koričić je preminula na mjestu.

– Osuđeni Budimlić se od 03. marta 2015. godine nalazi u pritvoru, te mu je Vrhovni sud FBiH nakon izricanje presude rješenjem odredio zadržavanje u pritvoru, do upućivanja na izdržavanje kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina – navodi se u saopćenju Tužilaštva USK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79