Muhamedu Kadiriću 34 godine robije

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Bihać kojom je Muhamed Kadirić osuđen na kaznu u trajanju od 34 godine, jer je krajem februara 2017. u svojoj brvnari u blizini porodične kuće kod Sanskog Mosta iz automatske puške likvidirao Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji.

Tokom suđenja Kadirić je u sudnici samo plakao i tvrdio da se ne sjeća zločina. Inače, prvo vještačenje pokazalo je da on nije sposoban pratiti suđenje, ali je nadvještačenje ipak pokazalo drugačije.

Tragičnog dana Kadirić je sreo Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića, također da dođe na piće. Razić je ubrzo stigao, a iza njega i Kadirić Papo, piše Avaz.

Optuženi je već ranije spremio automatsku pušku. Na kauču je usmrtio Razića, dok je Safeta Kadirića upucao na podu. Bajrić je, najvjerovatnije, pokušao pobjeći, jer je upucan u leđa na izlazu iz brvnare.

Mještani su Kadirića opisali kao čovjeka koji se pretvori u čudovište kad popije. Svi su znali da je bio naoružan. Deset dana prije zločina posvađao se s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments