Muharem Bazdulj izabran u Upravni odbor Radiotelevizije Srbije

Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM) Srbije danas je izabralo članove Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa ove zemlje

Kako je za srbijanske medije rekla jedna od članica vijeća REM-a Vesna Aranđelović, novi članovi Upravnog odbora su Muharem Bazdulj, Branislav Klanšček i Milivoje Pavlović.

Podsjećamo, Bazdulj je u nemilost dijela bh. javnosti došao nakon što se u maju pojavio snimak zabave iz Višegrada, koju je Emir Kusturica priredio za negatora genocida austrijskog pisca Petera Handkea tokom njegove posjete manjem bh. entitetu.

Posebno zgražavanje javnosti izazvala je činjenica da je na zabavi bio i, sada već bivši, kolumnista Oslobođenja Muharem Bazdulj, bh. pisac s beogradskom adresom, koji se tokom zabave grlio i pjevao s Handkeom.

Bazdulj je odgovorio da su sve reakcije na njegovo druženje produkt sarajevske “histerije”. Također, Oslobođenje je prekinulo saradnju s njim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79