Muharem Bazdulj predložen za Upravni odbor Radio-televizije Srbije

Udruženje novinara Srbije (UNS) je za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) predložilo novinare Muharema Bazdulja i Valentina Mika.

Kako je navedeno, Muharem Bazdulj, novinar, književnik i književni prevodilac, koga je UNS predložio za člana UO RTS-a, “jedan je od rijetki koji savršeno dobro poznaje našu kulturnu scenu”, saopćio je UNS, prenijele su agencije.

Valentina Mika UNS je predložilo za člana UO RTV-a uz obrazloženje da je on “izuzetan poznavalac medijske scene manjinskih zajednica”, da je novinar od svoje 19. godine, a zatim i urednik u višejezičnim i manjinskim medijima, istraživač i hroničar prilika u tim glasilima.

Zanimljivo je da je ovo saopćenje upućeno iz Udruženja novinara Srbije (UNS) istig dana kada je ova organizacija saopćila da je preneražena “kampanjom punom uvreda i mržnje” koja je na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini pokrenuta “protiv istaknutog novinara, književnika” i člana rukovodstva UNS-a Muharema Bazdulja.

UNS navodi da je “kampanja uvreda i mržnje” pokrenuta poslije objavljivanja snimka na kom u Andrićgradu Bezdulj pjeva u društvu kontroverznog nobelovca Petera Handkea i režisera Emira Kusturice piše RadioSarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79