Muharemović (SDA) tvrdi da je Mandić “ponovo iznio niz neistina i spinove na njegov račun

On tvrdi da je Mandić “ponovo iznio niz neistina i spinovanae na njegov račun te radi istine odgovara na takve gnusne podvale” Mehmed Muharemović reagirao je na objavu načelnika Općine Centar Srđana Mandića.

Ovaj nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću centar tvrdi da je Mandić “ponovo iznio niz neistina i spinovanae na njegov račun te radi istine odgovara na takve gnusne podvale”.

U njegovoj reakciji se navodi:
Nepoznati lobi

“Iste iznosi kako bi građani u istom prepoznali žrtvu nekog nepoznatog lobija u kojem su se urotili ljudi sumnjivog morala.

A kako on kaže “građani njega ne daju” ista marketinška podvala ili matrica nekih lider iz naše države i okruženja. Očito totalitarni lideri, ako se dotični moze nazvati liderom imaju istu mantru…

Mandić otkrio kako su SDA i NiP uhljebili u Općini Centar

Čim im je ugrožena stolica oni sami sebe prikazuju kao žrtve imaginarnih sila, ali i da su građani njihovi zaštitnici iz samo njima poznatih razloga.

Od samog početka djelujem opziciono, kritikujem vlast za one propuste koje načine u toku mandata, ali ovako niske udarce i ovoliku količinu laži nisam zaista očekivao.

Od apsolutne većine koju su činili 28 vijećnika, a samo nas 3 opozicija, ova persona je napravila situaciju da čak ni klub Naše stranke apsolutno ne stoji iza njega, jer su odavno shvatili kako su podršku dali čovjek koji je iznevjerio sve principe i obećanja koje je plasirao u javnost pred izbore 2020 godine”, navodi Muharemović.
Odgovara na optužbe

Potom odgovara na lične optužbe:

“Naime, moju snahu ne moze i da hoće zaposliti Ademović koji je predsjedavajući GV, to možete provjeriti, jer to ne radi Predstavnički organ Uprave i nikakvog utjecaja nema na prijem radnika.

Moja snaha nije primljena tog 24.7. nego je već duži period radila na određeno vrijeme na periode od šest mjeseci i jednu godinu, što se isto tako može provjeriti. O njenim kompetencijama i zadovoljavanju kriterija tog JP neću jer bi zaista bilo pristrasno.

Sto se tiče Komisija, a to je i on jedne prilike potvrdio sa govornice, da smo ja i još par kolega jedini vijećnici koji imamo po jednu komisiju odnosno da smo članovi i radnim tijelima.

Vijećnici kojima je podršku davao S.M. i oni njemu su predlagani u 3,4 čak i 5 komisija kako bi pokrili teren i odrađivali posao za dotičnog.

Taj posao se ogledao u namještanju poslovnih prostora, davanju stanova, nezakonitom trošenju novca iz budžeta, nezakonitim imenovanjima, opstruiranje rada odredjenih komisija kao i ove zadnje za “OPOZIV” i dr.

Njegov savjetnik je član u komisiji za poslovne prostore, mada načelnik po zakonu nema pravo na savjetnike Itd.
Ko koga uhljebljava?

Zahtjev mog Kluba za dopredsjedavajućeg iz opozicije je bio javan i zakonit, a to što je većina uhljebila mimo zakona tri dopredsjedavajuća, a tužilaštvo nema mehanizma da podnese krivičnu protiv kolektivnog organa, je njihova sramota ili vješto odrađen posao.

Zakon kaže da u rukovodstvu može sjediti predsjedavajući i njegov zamjenik, a naše Vijeće ima 3 dopredsjedavajuća i to pokazuje ko se uhljebljava a ko istinu iznosi.

O privatnom životu S.M. priča cijela općina ali ja nikada ne bih iznosilo njegovu ružnu stranu života i sa dokazima a kamoli bez njih.

Ucjenama, prijetnjama, eliminiranja određenih projekata koji su se našli kao naši prijedlozi u budžetu itd. svjedočimo gotovo čitav mandat.

Načelnik ima stranicu na FB koju skupo plaća. Iima medije na svojoj strani jer ima novac i kada plasira ovakve laži mi smo nemoćni da odgovorimo”, poručio je Muharemović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79