Mujaga Ivazović se toliko rasplakao da ga je Sudska policija morala izvesti iz sudnice

Mujaga Ivazović se toliko rasplakao da ga je Sudska policija morala izvesti iz sudnice


Mujaga Ivazović, optužen za ubistvo sina Semira, danas se rasplakao u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu kada je vještak medicinske struke govorio o povredama koje je zadobio Semir.

– Mujaga nije mogao slušati vještaka sudske medicine Nermina Sarajlića. Toliko ga je to potreslo, rasplakao se i Sudska policija morala je da ga izvede iz sudnice. Inače, povrede koje je opisao vještak slažu se s onim što je Mujaga izjavio – kazao nam je advokat Mehmedbašić.

Ubistvo se dogodilo 29. aprila u stanu Ivazovića u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Prema navodima iz optužnice, te noći došlo je do svađe između oca i sina te se Mujaga, bježeći od Semira, zaključao u spavaćoj sobi. Semir je tijelom razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina, piše Avaz.

Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada krenuo u kuhinju, da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je i preminuo.

Policajac u penziji Mujaga Ivazović nalazi se u pritvoru, gdje je nedugo nakon hapšenja doživio infarkt, zbog čega je nakratko hospitaliziran u KCUS-u.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija