MUP KS: Policajci ekspresno uhapsili tri migranta zbog krivičnih djela

Policajci Druge Policijske uprave – policijske stanice centar uhapsili su sinoć u 21:50 osobu inicijala O.B.A., rodenu 1994. godine iz Maroka, koji u BiH boravi kao migrant, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293 KZ FBiH /oštećenje tuđe stvari/, izvršeno istog dana na području općine Centar.

O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni migrant predat je u u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Četrdesetak minuta kasnije, policijski službenici Četvrtke PU-PS Novi grad, uhapsili su osobu afroazijskog porijeklai A.K, roden 1986. godine i C.A., roden 2002. godine iz Maroka, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD iz člana 362 KZ FBiH /nasilničko ponašanje/, izvršeno istog dana nad osobom S.A,.roden 1998. godine iz Alžira, koji je tom prilikom zadobio lahku tjelesnu povretdu konstatovanu na KUM UKC Sarajevo.

I o ovom slučaju obavješten je dežurni tužilac KS, a osobe zadržane u prostorijama MUP-ove jedinice za takve namjene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79