Munib Mahović: Elvir Jusić mi je oteo unuka

Munib Mahović : Tri sata smo proveli u policiji

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Munib Mahović iz Sarajeva čijeg je 12- godišnjeg unuka, bez odobrenja majke, bivši zet Elvir Jusić odveo u Dansku i pored upozorenja policije da dijete ne smije napuštati Bosnu i Hercegovinu.


Policija privela zeta

– Dijete nam je oteo i nije mu to prvi put. Elvir i moja kćerka Aida su se razveli. On nikad nije mario za dijete niti je plaćao alimentaciju. I 2016. godine je odveo dijete u Dansku, nije htio da ga vrati. Doveo ga je tek kada ih je Danska deportovala nazad u BiH- kaže Mahović.

Prava drama uslijedila je za ovu porodicu 20. juna kada se Jusić koji živi u Danskoj ponovo pojavio u Sarajevu i tražio da odmor provede sa sinom.

U strahu da će ga ponovo oteti, Mahovići su mu rekli da može uzeti dijete, ali da ga vrati kući sustradan. Nakon što dijete nije vratio u ugovoreno vrijeme Munib je otišao u policiju u Novom Sarajevu koja je privela Jusića, a u sve je uključen i Centar za socijalni rad.

Munib Mahović : Tri sata smo proveli u policiji

– Tri i po sata smo bili u policiji. Njega je privela policija koja ga dobro poznaje odranije. Socijalna radnica mi kaže „Dedo možemo li se dogovoriti da dijete bude kod oca dok je na godišnjem odmoru ali da se svakog dana javlja tebi i nani“. Policija mu kaže „stavili smo depešu, ne možeš prijeći granicu s djetetom bez odobrenja majke. Na granici ćeš odmah biti deportovan“ – govori Mahović.

Poslao mu fotografiju

Ne sluteći ništa, Munib je sutradan 22. juna, očekivao poziv unuka, ali umjesto poziva, Jusić mu je 23. juna putem Facebooka poslao fotografiju dječaka u njegovom stanu u Danskoj gdje živi s drugom ženom.

– Policija i socijalna radnica su nam garantovali da neće dijete odvesti, a on nam ga je opet oteo. Pitam se ko mu je vratio pasoš i kako je mogao normalno preći granicu kad je rečeno da ne može- ogorčen je Mahović najavljujući da neće čekati i da će angažirati advokata i prijaviti Elvira Jusića za otmicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79