Munira Subašić: Mi majke imamo podršku Đukanovića i njegove partije

Bilo bi nam drago da isto uradi i Aleksandar Vučić, ne zbog nas nego zbog mladih koji su zatrovani mržnjom i mladih koji treba da ostanu iza nas i grade bolji život.

Predstavnice udruženja Pokret “Majke enklava Srebrenice i Žepe” borave u Crnoj Gori, gdje su se sastale sa predsjednikom te države Milom Đukanovićem.

Predsjednica Udruženja Munira Subašić kazala je za “Avaz” da su sa predsjednikom Đukanovićem razgovarale o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, ali i Bosni i Hercegovini.

– Predsjednik Đukanović je rekao da želi da ispravi neke greške koje su trebale biti davno ispravljene. One su vezane su za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koja je donesena 2009. godine i sačinjavala je pravim imenom ono što se dešavalo 1995. godine. Mi, majke Srebrenice, pričale smo o našoj patnji i svemu što smo radile ovih godina. Nažalost, ono što je rađeno 90-ih godina u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj je preneseno u Crnu Goru – kazala je Subašić.

Predsjednika Crne Gore je pozvala da dođe 11. jula u Potočare te pohvalila poruku koju je uputio povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, iskazujući nadu da će ga i drugi nedvosmisleno osuditi.

– Milo Đukanović nas je fino ugostio, pružio nam pažnju kao majkama i rekao je da zna za dešavanja u Srebrenici. Mi majke imamo podršku Đukanovića i njegove partije, ali i svih ljudi dobre volje koji rade za bolje sutra u Crnoj Gori. Bilo bi nam drago da ovo što on radi, uradi i Aleksandar Vučić, ne zbog nas, nego zbog mladih koji su zatrovani mržnjom i mladih koji treba da ostanu iza nas i grade bolji život – zaključila je Subašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79