Munira Subašić: Mnoge majke su umrle, a nisu dočekale ovu odluku

Predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić za portal “Avaza” komentirala je današnju odluku OHR-a, odnosno Valentina Incka (Inzko), visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini koji je zvanično nametnuo dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

– Godinama smo čekali na ovu odluku, nije to malo vremena. Ali ipak, nikad nije kasno. Mnoge majke su umrle, nisu dočekale ovu odluku, a imale su želju da budu zaštićene od provokatora, vrijeđanja. Mnoge majke nisu dočekale ni izricanje presuda, neke nisu dočekale da ukopaju svoje najmilije – kaže Subašić.

Dodaje da je vrijeme bilo da visoki predstavnik, koji je dao obećanje u Potočarima, ovo konačno i uradi.

– Držao nas je u neizvjesnosti, ali evo, konačno je to učinio zahvaljujući možda i donesenoj Rezoluciji u Crnoj Gori i Kosovu. Važno je da je donesena odluka kako bi nas prestali vrijeđati, kako bi se prestale umanjivati žrtve i kako bi se zaštitile presude svih sudova – dodaje Subašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79