Munira Subašić poručila mladima: Mladi iz Srbije i RS neka uđu u hašku arhivu i pročitaju istinu

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” za portal “Avaza'” javila se iz Haga i prokomentirala izrečenu presudu ratnom zločincu Ratku Mladiću.

– Ja nisam u potpunosti zadovoljna presudom, ali sam ipak čestitala Tužilaštvu. Tužilaštvo je potvrdilo optužnicu koja je prija bila donešena. Žao mi je što u optužnicu nisu ušle i ostale općine u kojima je počinjen zločin.

Doživotna kazna Ratku Mladiću: Kriv je!

Međutim, ova poruka je danas historijska poruka, a žrtve nikada nisu zadovoljne. Ovim djelićem pravde zločinac će doživotno biti u zatvoru i lišen slobode. Neka se sjeti kako je bilo dok je lišavao živote naše djece. On je živ, ali ipak neće biti slobodan.

Poruka mladima iz Srbije i Republike Srpske koji žive u zablud, u lažima i u mržnji je da uđu u hašku arhivu i pročitaju istinu. Neka se riješe tereta i laži koje nose – rekla je Munira Subašić za Avaz.

MUP RS-a spriječio incident: Vozilima sa Pala krenuli u Potočare. Vraćeni iz Konjević Polja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79