MUP HNK: Priveden muškarac jer je šakom udario u glavu i poderao košulju predsjedniku biračkog odbora

U Mostaru je jedna muška osoba uhapšena na biračkom mjestu u naselju Humi zbog napada na predsjednika biračkog odbora, te je biralište na kratko bilo zatvoreno zbog incidenta. Kako nam je kazao predsjednik GIK-a Mario Čuturić incident se dogodio oko 14:40 sati kada su na biračko mjesto u naselju Humi došle tri osobe koje tu ne trebaju glasati.

“Tada je jedan muškarac napao predsjednika biračkog odbora ispred osnovne škole Humi u kojoj se održava glasanje”, kaže Čuturić za Klix.ba. Incident se, kako pojašnjava, dogodio ispred biračkog mjesta, a zbog toga slučaja je intervenirala i policija.

“Policijski službenici su muškarca koji je napao predsjednika biračkog odbora privela i uradili zapisnik na mjestu događaja, te uzeli izjave svjedoka”, rekao nam je Čuturić. Za to vrijeme je kako pojašnjava glasanje na tom biračkom mjestu bilo kratko prekinuto.

“Na biračkom mjestu se rad nastavio i glasanje će se produžiti iza 19 sati onoliko koliko je trajao prekid”,kazao je Čuturić za Klix.ba. Slučaj će kako je naglasio, biti prijavljen nadležnom tužilaštvu i svim nadležnim institucijama.

Oglasio se i MUP

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasio se jutros o jučerašnjem napadu na predsjednika glasačkog odbora M.B. kojega je na glasačkom mjestu Humi E.C. (1995.) udario šakom udario u glavu i poderao mu košulju.

PS Mostar Sjever 02. oktobra ove godine u 14:30 sati je obaviještena da je na glasačkom mjestu Humi napadnut predsjednik glasačkog odbora M.B.(1995.).

Izlaskom na lice mjesta, djelatnici policije su utvrdili da je na glasačko mjesto nepozvan pristupio E.C.(1995.) te na ulazu u glasačko mjesto fizički napao M.B., na način da ga je šakom udario u glavu i pocijepao mu košulju.

Dodaje se da je osoba E.C. uhapšena, a o svemu je upoznat dežurni tužilac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79