MUP Kantona Sarajevo traga za 78 ubica i kradljivaca

Prema podacima koji se nalaze na zvaničnoj web stranici MUP-a KS-a, trenutno se traga za 78 osoba. Među onima koji se nalaze na potjernicama su ubice, razbojnici, kradljivci, prevaranti, džeparoši…

Narkokriminal

Ubjedljivo najviše je onih za kojima se traga zbog teške krađe, čak za 29 njih. Po broju potraga slijede osobe koje se terete za krađu – njih devet. Iza njih slijede osobe koje se dovode u vezu sa narkokriminalom – sedam, potom pet potjernica za pet prevaranata, zatim za četvoricom ubica…

Među osobama koje se terete za ubistvo su Marokanac Hanan Benazi, Saša Golub, rođen u Heidenheimu, SR Njemačka, Beograđanin Aleksandar Živković, zvani Sale, i Safet Korić, alias Safet Ljaljak, iz Bijelog Polja, Republika Crna Gora, prenosi Oslobođenje.

Saša Golub

Sarajevska policija traži i nekoliko žena.

Zbog krađa traže se Snežana Osmanović iz Vlasenice, Beograđanka Sanela Hrustić, Behara Hrusić, rođena u Veneciji, i Tatjana Simeunović, dok se Behija Delić traži zbog obmane pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti. Sarajka Adna Šehbajraktarević je osumnjičena za tešku krađu.

Neke osobe traže se zbog više krivičnih djela, poput Rifeta Mehića, Daniela Kovačevića, Ibrahima Hasanbegovića…

Daniel Kovačević

Za nekima od njih se traga godinama, a neke osobe sa liste bjegunaca su počinile i nekoliko različitih krivičnih djela. Iz MUP-a Kantona Sarajevo mole građane da u slučaju korisnih saznanja obavijeste Operativni centar pozivom na broj 122.

Podsjetimo, Hanan Benazi je osumnjičen za ubistvo Sarajlije Jasmina Berovića 17. novembra 2020. Krvavi napad se dogodio ispred ugostiteljskog objekta Caffe bar Nelly u Ulici barska u naselju Otes.

Hanan Benazi

Migranti su pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića, koji nije želio da ih usluži jer se bližilo vrijeme policijskog sata. Berović je ubijen jer je branio brata i njegovu imovinu. Dvojica napadača iz Maroka uhapšena su u Beogradu i na Kosovu, a jedan je već izručen BiH.

Napuštanje BiH

Živković i Korić se sumnjiče da su 2. marta 2015. godine, u sarajevskom naselju Mojmilo, ubili Adnana Salčina, sina ratnog komandanta Ramiza Salčina. Živković se tereti da je izvršilac, a Korić mu je, navodno, pomogao da se sakrije nakon ubistva, te je sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.

Obojica su ubrzo nakon zločina napustila BiH.

Potraga za Sašom Golubom traje od juna prošle godine. On se tereti da je u bašti restorana Paper Moon na Grbavici sa četiri hica iz pištolja ubio Nedžiba Spahića Džibu.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni. Tokom istrage hapšen je Sejo Hrenovica, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79