MUP KS: 62 osobe nisu poštovale mjere samoizolacije u protekla 24 sata

Kako je saopštio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS tokom protekla 24 sata broj kontrolisanih osoba u vezi sa izrečenom mjerom samoizolacije, odnosno, izolacije, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su kontrolisali 1193 osobe, kojom prilikom na adresi nisu zatečene 62 osobe.

I tu je evidentno da je sve više osoba koje poštuju ovu mjeru, nešto iznad 5% ne poštuje, dok smo u ranijem periodu imali oko 10% osoba da nije poštovalo. Npr. Ranije na kontrolisanih 600-700 osoba, bilo je oko 60 i više da ne poštuje, a sad na broj od blizu 1200 kontrolisanih imamo oko 60 da ne poštuju ovu mjeru. O osobama za koje je utvrđeno da ne poštuju mjeru sačinjene su službene zabilješke i odmah dostavljene nadležnim inspekcijskim organima, kazao je Hadžiabdić.

Također, zabilježen je manji broj osoba koji krše zabranu kretanja od 18 do 05 sati u odnosu na prethodni period, pa su tako policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali 32 prekršajna naloga i biće podnesen 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog maloljetnog lica usljed ne poštivanja ove zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79