MUP KS-a uz građane Sarajeva: Večeras na teren izašli i specijalci

MUP KS-a uz građane Sarajeva: Večeras na teren izašli i specijalci


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da sarajevska policija ostaje u punoj pripravnosti tokom noći, kako bi se zaštitili građani i njihova imovina u područjima ugroženim poplavama.

– Veći broj policijskih službenika i policijskih patrola, te pripadnika jedinice za posebne namjene Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će se staviti na raspolaganje građanima na područjima koja su ugrožena poplavama, navodi ministar Katica.

Također, kako potcrtava ministar, posebna pažnja će se posvetiti područjima na kojima je došlo do nestanka električne energije.

– To se odnosi i na sva druga područja koja je, prema procjeni policijskih službenika, potrebno dodatno osigurati prisustvom policijskih službenika, radi poduzimanja preventivnih mjera, odnosno sprečavanja krivičnih djela i prekršaja, osobito s ciljem zaštite imovine građana koji su napustili svoje domove tokom dana, zaključio je ministar Katica.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija