MUP KS nabavio nova vozila: Uskoro na gradskim cestama novi Golf 8

MUP KS nabavio nova vozila: Uskoro na gradskim cestama novi Golf 8


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) realiziralo je nabavku novih vozila za potrebe policijskih snaga. U sklopu modernizacije voznog parka, policija će dobiti najnoviji model Volkswagen Golf 8 piše Crna-Hronika.

Nova vozila će biti opremljena najmodernijom tehnologijom koja će omogućiti bržu i efikasniju reakciju na sve vrste sigurnosnih izazova. Golf 8 je poznat po svojoj pouzdanosti, sigurnosnim karakteristikama i ekonomičnosti, što ga čini idealnim izborom za policijske zadatke.

Tako će na sarajevskim cestama uskoro biti dostupni novi policijski Golf 8 a radi se o modelu VW Golf 8 2.0 TDI sa 150 KS.

(FOTO) MUP KS kupio 5 novih vozila: Koštaju više od 500.000 KM

Podsjećamo Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisala je tender za nabavku 80 automobila. Procijenjena vrijednost nabavke 3,5 miliona maraka bez PDV-a. Uprava policije MUP KS propisala je tehničkom specifikacijom da isključivo jedan model vozila može zadovoljiti tražene tehničke specifikacije. Radi se o modelu VW Golf 8 2.0 TDI 150 KS. Procijenjena vrijednost je 112.160 KM a što se uklapa i u trenutne tržišne cijene ovog modela.

Pored Golfova policija nabavlja i

– Škoda Octavia A8 2.0 TDI 150 KS – 2 komada

– Škoda Superb 2.0 TDI 190 KS 4×4 DSG7 – 3 komada

– Škoda Octavia 2.0 TDI 115 KS – 4 komada

– Toyota Land Cruiser MVP 5 komada

– Toyota Corolla Sedan Terra 8 komada

– VW ID.3 1 komad

– VW Caddy 2.0 TDI 7 komada

– 48 vozila kojima su karakteristike nešto lošije nego što ima Golf 8. Mjenjač je manuelni, motor od 85 kW, tražena oprema je znatno lošija pa je i procijenjena vrijednost po vozilu niža. Ovdje se radi vjerovatno o modelu vozila koja će koristiti policajci na terenu.

Također završen je i tender za servisiranje policijskih vozila. Primat zauzima kompanija AutoDelta koja će za 337.204 KM servisirati pokvarena policijska vozila.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija