MUP KS o hapšenju Bube Corellija i njegovog rođaka: Terete se za nasilničko ponašanje

MUP Kantona Sarajevo saopćio je detalje jučerašnjeg okršaja u naselju Stup zbog kojeg je uhapšen poznati reper Buba Corelli (Amar Hodžić) i njegov rođak Omar Curić.

Oni su se oko 16.30 u ulici Džemala Bijedića sukobili sa Emirom Kundom i Adnanom Pirićem, koji su tom prilikom zadobili povrede nanesene u tuči. Ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega su prevezeni u KUM KCUS-a.

– Kod A. P. su konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E. K. konstatovane lakše tjelesne povrede, a one nisu nastale dejstvom iz vatrenog oružja – kazao je potrparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Dežurni tužilac slučaj je okarakterisao kao događaj sa elemntima krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda, nasilničko ponašanje, te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Curić je uhapšen neposredno nakon okršaja, u 16.45 sati, u ulici Dr. Silve Rizvanbegović. On je od sebe odbacio dva pištolja i okvir s municijom.

Corellija su pripadnici treće PU oko 22.55 sati u Ljubljanskoj ulici zaustavili u “audiju Q7”, koji je pretresen, a on je uhapšen.

– Osobe O. C. i A. H. su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a kantona Sarajevo. Uviđaj na mjesu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela – naveli su iz policije.

Motivi ovog sukoba još se utvrđuju, a ono što je poznato je da su skoro svi akteri događaja odranije poznati policiji.

Amar Hodžić, alijas Buba Corelli, u septembru 2019. godine osuđen je na godinu zatvora zbog rasturanja narkotika, nakon što je u Kantonalnom sudu u Sarajevu priznao krivnju.

On je tada optužen u sklopu grupe od 11 osoba, koje je uhapsio FUP još 2015. godine.

– Optuženi su drogu čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju – navodilo se u optužnici protiv ove grupe.

Emir Kundo, koji je u ovoj tuči zadobio lakše povrede, hapšen je zbog ranjavanja tada maloljetnog Edhema Šljive u martu 2016. godine u najprometnijoj sarajevskoj ulici Ferhadija.

On je tada iz pištolja “šestice” prema Šljivi ispalio nekoliko hitaca, teško ga ranivši u stomak i nadlekticu zbog čega je operisan u KCUS-u.

U maju 2018. godine bio je u bjekstvu nakon pucnjave u kojoj je ranjen B. M. u naselju Nova Otoka.

Adnan Pirić, koji je teže povrijeđen, sin je muškarca kojem su na Novoj otoci eksplozivom raznesena vozila u garaži, a tada su se spominjali neki odranije neraščišćeni računi, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79