MUP KS: Podaci ukazuju na poboljšanje stanja u saobraćaju, to je rezultat pooštravanja kaznene politike

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od januara prošle godine aktivno provode planske aktivnosti na provođenju pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno kontrole parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom.

U junu su policijski službenici Uprave policije izdali 155 prekršajnih naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a iz istog razloga sedam vozila je premješteno specijalnim vozilom „pauk“.

Najviše prekršaja je evidentirano na području općine Ilidža – 45.

Od početka godine, zbog počinjenih prekršaja iz člana 73. stav 1. tačke 12. ZOOBS-a na putevima u BiH nesavjesnim vozačima izdato je 1200 prekršajnih naloga, što je za gotovo 10% manje u odnosu na isti period prošle godine kada je izdato 1326 prekršajnih naloga.

Iako podaci ukazuju na poboljšanje stanja u ovoj oblasti, što je rezultat pooštravanja kaznene politike i kontrole, Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti pojačanih mjera kontrole znaka pristupačnosti.

Znači da građani BiH više poštuju zakon što su kazne češće i veće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79