MUP KS traga za Benjaminom Delalićem jer je pucao na Amira Pašića Faću

Sarajevska policija sumnjiči Benjamina Delalića za pucnjavu koja se dogodila u ponedjeljak 01.01. u Paromlinskoj ulici u Sarajevu.

Podsjetimo, tada su tri nepoznata momka pucala na opasnog Amira Pašića Faću.

Kako je Crna Hronika pisala, Faćo je prepoznao jednog napadača i njega prijavio policiji, a upitanju je upravo Benjamin Delalić.

Amir Pašić Faćo prijavio Benjamina Delalića policiji. Kaže sinoć pucao na njega

“Dana 01.01.2024. godine u 21:20 sati od lica P. A., iz Sarajeva, obaviještena je PU Novo Sarajevo, da je lice D.B., iz Sarajeva, sa još dva nepoznata lica u ulici Paromlinska, upotrijebio vatreno oružje pištolj, tom prilikom u njegovom pravcu ispalio od tri do pet metaka. Na lice mjesta upućeni policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na licu mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, te oštećenja nastala na tri vozila, Mercedes, Renault Clio i Citroen, dok povrijeđenih lica nije bilo”, navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Amir Pašić Faćo je bio životni drug i desna ruka Benjaminovog oca Ramiza Delalića Ćele sve do njegove likvidacije 2007. godine.

Na društvenim mrežama su posljednjih mjeseci objavljivali zajedničke fotografije, a razlozi pucnjave su još uvijek nejasni.

“Benjamin Delalić pucao sa još dva narkomana. Branio sam mu oca, a on tako da mi vraća. Milione sam mogao uzeti, davali su mi i ovi i oni, ali ja uvijek vjeran bio i ostao svom Ramizu.

Al neka, ovo samo kod nas možeš vidjeti. Još me pozvao na mobitel da siđem ispred kuće, i onda sa 35 metara pucali i pogodili tri automobila. Ne radi se to tako.” – izjavio je Faćo za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79