MUP KS u utorak kupuje helikopter vrijedan 30 miliona KM bez PDV-a

MUP KS u utorak kupuje helikopter vrijedan 30 miliona KM bez PDV-a


U utorak, 04. juna, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisat će Ugovor o nabavci helikoptera za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sa izabranim ponuđačem “Shot d.o.o.” iz Zenice.

Potpisivanje ugovora bit će upriličeno u bazi Sektora za policijsku podršku, ulica Nahorevska bb.

Vrijednost nabavke helikoptera je procijenjena na 30,3 miliona KM bez PDV-a.

Katica je danas obavio i sastanak sa predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinom Okerićem i predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, predvođenim direktoricom Belmom Barlov.

Vlada KS donijela je prošlog mjeseca i zaključak kojim je Zavod za izgradnju KS zadužen za pribavljanje investiciono-tehničke dokumentacije za projekte: izgradnja centralnog objekta MUP-a KS u ulici Kolodvorska, izgradnja hangara za potrebe MUP-a KS na lokalitetu Stup, izgradnja objekta Policijske uprave Trnovo i PU Ilidža i izgradnja hangara za višenamjensku letjelicu – helikopter.

“Izgradnja centralnog objekta MUP-a KS veoma je zahtjevan i kompleksan projekat kojem pristupamo sa posebnom pažnjom i uz saradnju i stručne konsultacije sa Zavodom za izgradnju KS. Centralna zgrada je naš glavni insfrastrukturni prioritet.Za izgradnju novih hangara MUP-a KS na Stupu završili smo idejni projekat i dobili urbanističku dozvolu, projektni zadatak za izgradnju hangara za helikopter bit će završen sredinom narednog mjeseca, a adaptacija i dogradnja PU Novi Grad završit će se do kraja godine”, izjavio je ministar Katica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija