MUP KS: Više lice je privedeno u službene prostorije mjesno nadležne PU Ilidža

Nakon incidenta koji se večeras desio ispred hotela Hills na Ilidži, u kojem je jedan od roditelja djece iz Srbije uboden nožem, uhapšena je jedna osoba, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Brzom akcijom pripadnika MUP-a KS, jedna osoba je odmah uhapšena, a privedeno je nekoliko njih na saslušanje.

“Više lice je privedeno u službene prostorije mjesno nadležne PU Ilidža, do ovog momenta jedno je lišeno slobode, a imajući u vidu da su u toku aktivnosti policije, koja pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za današnji događaj, više informacija će biti poznato nakon što te aktivnosti budu i okončane, odnosno, više detalja ćemo moći saopštiti tokom narednog dana”, potvdio je za Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP Kantona Sarajevo.

(VIDEO) Detalji drame u Sarajevu: Obračun nastao zbog zastave, djeca iz Splita pjevali sramotne pjesme

Problem nastao zbog zastave i “bahaćenja” pojedinih roditelja bivših beogradskih navijača

“Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvijet i nema nikakvih nacionalističkih obilježja, čak ni srpskih boja”, pojašnjava M.M. da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

Kako doznaje portal Crna-Hronika problem se mogao riješiti dan ranije, kada je roditeljima iz Srbije predloženo da ne postavljaju spornu zastavu na ogradu. Nakon upozorenja, roditelji su sutradan ipak postavili spornu zastavu.

“Svemu kumovao alkohol”

Zastava ko zastava nema nikakvih spornih obilježja za obične roditelje i posmatrače ali za one koji su uključeni u balkansku navijačku scenu itekako ima. Kao što doznaje portal Crna-Hronika navedena zastava je navijački transparent ekipe iz Beograda pod nazivom “Bulke” čija djeca su učestvovali na turniru.

Portal Crna-Hronika doznaje da par napadnutih roditelja su od ranije poznati balkanskoj-navijačkoj sceni ali i poznati policijskih organima reda i mira

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić također je osudila nasilje koje se desilo na međunarodnom dječijem turniru na Ilidži, gdje je jedan od roditelja uboden nožem.

“Upravo se nalazim sa gostima koji su napadnuti na Ilidži. Osudjujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvijek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zastitnik čovjeka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čovjeka i ljudskih vrijednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvijek bilo i uvijek će biti”, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79