MUP RS-a krenuo u akciju obračuna sa kriminalom u MUP-u

Prema našem izvoru, akcijom hapšenja policijskog inspektora i pripadnika škaljarskog klana, koja se dogodila u kasnim popodnevnim satima, rukovodio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, dok Kostrešević o njoj nije bio obaviješten.

Uhapšen inspektor iz kriminalističke uprave MUP-a RS zbog veza sa “Škaljarskim klanom”

Uhapšeni inspektor MUP Republike Srpske Mladen Milovanović, koji slovi za odanog čovjeka direktora policije Siniše Kostreševića, povezan je i sa mnogima u advokatsko-pravosudnim strukturama, a kako tvrde policijski izvori, najbliži je prijatelj sa Danijelom Kovačićem, načelnikom Odjeljenja za organizovani kriminal i droge Sektora kriminalističke poliicje PU Banja Luka.

Kovačić je bio u žiži javnosti kada je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana policije Republike Srpske, u Službenom glasniku objavila odluku od 31. marta 2021. godine o vanrednom unapređenju njega (Kovačića) u čin “glavnog inspektora” načelnika Odjeljenja za organizovani kriminal i droge SKP PU Banja Luka.

Tu istu odluku Cvijanovićeva je 10. maja stavila van snage.

Nikada u javnosti nije saopštila zbog čega je to uradila.

Zanimljivo je da direktora policije Republike Srpske nikada nije primio niko od zvaničnika MUP-a Srbije.

Prema informacijama koje su nam potvrđene iz više izvora, MUP Srbije je od ministra Dragana Lukača ultimativno zahtijevao da Kostrešević bude zaobiđen u istrazi koja se vodila u vezi Darka Eleza.

Razlog tog zahtijeva, prema tim izvorima, su dokumentovani sastanci Kostreševića i njegovog prijatelja Dejana I. iz Zvornika, u Beogradu, sa visokopozicioniranim članovima Belivukove kriminalne grupe.

Prema našem izvoru, akcijom hapšenja policijskog inspektora i pripadnika škaljarskog klana, koja se dogodila u kasnim popodnevnim satima u Banjaluci rukovodio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, dok Kostrešević o njoj nije bio obaviješten.

Kako saznajemo, akcija je još u toku piše BN.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79