MUP RS-a spriječio incident: Vozilima sa Pala krenuli u Potočare. Vraćeni iz Konjević Polja

Emir Suljagić potvrdio je u televizijskom gostovanju da je Ministarstvo unustrašnjih uoslova RS spriječilo veći incident kada su zaustavili kolonu vozila u Konjević Polju

Nezvanično saznajemo da je kolona vozila zaustavljena u Konjević Polju, te vraćena prema Palama. Učesnici kolone, izašli su i ljubili zemlju na kojoj je bila pravoslavna crkva. Ovo mi je potvrđeno, a ne želim vam reći svoj izvor informacije. Šta znam šta bi se desilo i što su krenuli prema Potočarima. Možda da proslave? I sinoć su slavili ovdje u Bratuncu” – izjavio je Emir Suljagić

“To je najvažnija promjena, to je jedina promjena u odnosu na prvostepenu presudu. Srebrenica nije nikada dolazila u pitanje. Priroda dokaza je takva samo da mentalni slijepac može odbiti da ih prihvati”.

Kaže da Srebrenica nije dolazila u pitanje.

“Bilo je dosta mračnih, crnih slutnji. Stvorila se atmosfera iščekivanja zbog predsjedavajuće Žalbenog vijeća. Realno, nije dolazila nikada u pitanje. Da li ta tišina znači da je to na nekom nivou prihvaćeno, ne znam”.

“Znamo da je u Konjević Polju, dok smo sjedili ovdje, bila grupa ekstremista nekih srpskih sa Pala s namjerom da dođu ovdje u Potočare. Policija je ih je zaustavila, oni su palili svijeće tamo na mjestu gdje je bila nelegalna crkva. Vratila ih je policija. Sinoć je u Bratuncu bio dernek, očekujem i večeras”, dodao je za N1.

Napominjemo da je i Nnafa Fata Orlović hospitalizirana je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zbog zdravstvenih problema piše Crna-Hronika

Doživotna kazna Ratku Mladiću: Kriv je!

Glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović za Klix.ba je kazala da je Orlović hospitalizirana u Klinici za plućne bolesti zbog zdravstvenih problema s plućima, a koje je imala od ranije.

“Pacijentica je zadržana na bolničkom praćenju i trenutno je u toku proces dijagnostike. Ona je u stabilnom stanju”, precizirala je Aščerić-Mujedinović.

Inače, zdravstveno stanje nane Fate dodatno je pogoršano od protekle subote, kada je počelo izmještanje crkve, koja je u njenom dvorištu nelegalno izgrađena.

Taj čin nanu je dodatno emotivno uzdrmao, a zbog hroničnih oboljenja toga dana ljekarsku pomoć su joj pružili i službenici Hitne medicinske pomoći iz Zvornika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79