MUP RS: Neko lažno šalje mailove i potpisuje se kao direktor policije RS

MUP RS: Neko lažno šalje mailove i potpisuje se kao direktor policije RS


Ministarstvo unutrašnjih poslova RS danas je saopćilo da je u posljednjem periodu evidentirano da na e-mail adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se oni bave nezakonitim aktivnostima u vezi sa pornografijom i zlostavljanjem.

U navedenim mail porukama izvršioci često zloupotrebljavaju imena pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS, te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime direktora policije RS Siniše Kostreševića.

“Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih e-mail poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena lica zloupotrebljeni. Savjetujemo građanima da ukoliko dobiju takve e-mail poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih, te da ukoliko su na bilo koji način oštećeni da to prijave MUP-u RS”, naveli su.

Više informacija o načinima prevara i savjetima za zaštitu građana možete pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, navode iz policije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija