MUP Srbije tvrdi da Savčić nije u toj zemlji, a i ne pomišljaju da je granicu prešao ilegalno

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopćeno je da Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS i bjegunac iz Bosne i Hercegovine, ne nalazi u Srbiji.

Iz MUP-a navode da je nakon obavljenih provjera evidencija o ulasku u zemlju Uprave granične policije, utvrđeno da Savčić nije ušao u Srbiju, prenosi RTRS.

Ipak, jasno je da Savčić ukoliko je prešao granicu BiH i Srbije to nije učinio na nekom od postojećih graničnih prijelaza, već je evidentno to uradio na ilegalan način. Zbog toga Savčića i nem au zvaničnoj evidenciji Granične policije Srbije kao putnika koji je prešao granicu.

Sud BiH danas je saopćio da je Savčiću početkom godine oduzeta putna isprava BiH, ali i putna isprava Srbije, koju je posjedovao.

Optuženik za genocid u Srebrenici Milomir Savčić, trenutno je u bjekstvu nakon što mu je odlukom Suda Bosne i Hercegovine određen pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79