MUP TK: Pretresom mladića iz Tuzle i Živinica pronađena droga

Dana, 10.3.2022.godine u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu i pretres lica A.H., rođen 1994.godine iz Tuzle, kojom prilikom je kod istog pronađena jedna pvc. vrećica sa sadržajem praškaste materije koja svoja izgledom asocira na opojnu drogu.

Istog dana u Živinicama, policijski službenici OKP PU Živinice su izvršili pretres bez naredbe lica D.N., rođen 1999.godine iz Živinica, kod kojeg su pronašli jedno manje pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedno manje pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79