MUP TK tek sad naložio policijskim službenicima koji su na bolovanju ili godišnjem da vrate pištolje

Stotine ljudi juče je na vječni počinak ispratilo brutalno ubijenu Amru Kahrimanović, koja bi danas napunila 53. godine. U njenoj Tuzli okupilo se na hiljade građana koji su odali pošast nevidno nastradaloj sugrađanki.

Pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil osumnjiičen je da je prerano ugasio njen život. Terete ga da je iz službenog pištolja ispalio čak 16 metaka. Lišen je slobode a Sud mu je odredio jednomjesečni pritvor piše Crna-Hronika.

Sad upravo leži sa kriminalcima i lopovima koje je do neki dan “fatao” po ulici.

U trenutku ubistva, Ćustendil je bio treći dan na godišnjem odmoru. Pijan je u Amru ispalio skoro cijeli šaržer. Ćustendil je otišao kući, presvukao se, oprao ruke i krenuo u grad. Odmah potom je uhapšen ispred zgrade.

Ćustendil je imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama. Pištolj mu je oduziman više puta, a takođe je privođen na otriježnjenje zbog alkohola.

Pijani policajac Elvis Ćustendil svoju časnu profesiju nije odnio kući i nije radio na sigurnosti građana, ali je za vrijeme godišnjeg odmora u svoj dom odnio službeni pištolj Glock.

Postavlja se pitanje komesaru MUP-a TK Dževadu Kormanu kao i ministru unutrašnjih poslova TK Hajrudinu Mehanoviću, kako Ćustendil, kojem je i ranije oduziman pištolj, te se znalo da ima psihičkih problema, nije bio suspendovan. Također se postavlja pitanje ko će snositi odgovornost.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, MUP-a TK je tek sad naložio svim službenicima koji su na godišnjem odmoru ili na bolovanju da MORAJU vratiti službeni pištolj.

Da se tragedija mogla i morala spriječiti, samo da se poštovao zakon i da je neko radio svoj posao…

– Službeni pištolj smo platili mi, poreski obveznici i on je tim pištoljem ubio Amru. Mislim da država mora stati ispred svakog građanina BiH – zaključio je Hurtić.

Vrijeme je za ostavke i to ne samo njih na najvišim pozicijama nego i oružarnika u stanici koji nije prijavio da mu Ćustendil nije vratio pištolj. Vrijeme je da odgovarate za svoje postupke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79