MUP u akciji: Za jedan dan 50 pješaka kažnjeno zbog prelaženja ulica

U Trebinju je za dva dana sankcionisan veliki broj pješaka zbog nepropisnog prelaženja ulice, odnosno mimo obilježenog pješačkog prijelaza.

Policijska uprava Trebinje je od 13. do 15. februara 2024. godine realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole u saobraćaju sa akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja iz odnosa vozač – pješak.

U toku akcije sankcionisano je 185 vozača i 46 pješaka. Najviše vozača je sankcionisano zbog nepropuštanja pješaka da pređu ulicu – 72 vozača, dok je najviše pješaka sankcionisano zbog nepropisnog prelaska ulice mimo obilježenog pješačkog prelaza – 39 pješaka.

S obzirom na vremenske prilike možemo uočiti da je došlo do povećanja broja pješaka na ulicima zbog čega Policijska uprava Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu kulturu i na taj način podignemo nivo bezbjednosti u saobraćaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79