MUP UPOZORAVA: Tablice moraju biti čitljive i adekvatno postavljene!

Registarske tablice na vozilima moraju biti čitljive i adekvatno postavljene
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kontrolisaće u narednom periodu da li su registarske tablice vozila vidljive i čitljive, odnosno oštećene i adekvatno postavljene na vozilu.
Iskustva sa terena govore da građani na registarske tablice lijepe određene naljepnice, da ih učvršćuju najčešće plastičnim vezicama ili na zadnji dio vozila ugrađuju kamere koje snimaju vožnju unazad, a koje jednim dijelom zaklanjaju registarsku tablicu.
Podsjećamo da je članom 210. stav 2. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH-a propisano da registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da su dobro i čitljive, od kojih je jedna na prednjoj, a druga na zadnjoj strani.
Takođe, članom 20. stav 1. Pravilnika o registrovanju vozila, vlasnik vozila dužan odmah, a najkasnije u roku od tri dana nadležnom organu prijaviti gubitak, krađu ili oštećenje registarskih tablica i podnijeti zahtjev za izdavanje novih registarskih tablica.
Policijski službenici će sankcionisati lica koja se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79