MUP vs. Davor Dragičević: Inspektorica (ni)je prijetila djevojci tokom svjedočenja

MUP RS-a osuđuje iznošenje “lažnih optužbi pojedinaca i medija da su policijski službenici na bilo koji način doprinijeli tragediji Davida Dragičevića, odnosno sabotirali prikrivanje rasvjetljavanja ovog slučaja”

Iz MUP-a Srpske posebno se osvrću na navode Davora Dragičevića, koje su prenijeli mediji, da je “policijski službenik Gorana Rečević prijetila određenom licu s ciljem uticaja na njegovu izjavu koju je dao u svojstvu svjedoka”.

U saopštenju iz MUP-a ističu da su na ovom predmetu direktno bila angažovana 22 policijska službenika i pet rukovodnih radnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka.

“Policijski službenici su u okviru ovog predmeta uzeli 88 izjava od lica u svojstvu svjedoka, obavili 40 informativnih razgovora sa licima o čemu su sačinjene službene zabilješke, izvršili poligrafsko testiranje većeg broja lica, izvršili izuzimanje video nadzora u Banjaluci na osnovu kojih je utvrđeno kretanje pokojnog Davida Dragičevića u noći tragičnog stradanja, izvršili radnje uviđaja uz nadzor nadležnog tužioca, te sve uredno zadokumentovali i uz Izvještaj dostavili nadležnom Tužilaštvu”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a naglašavaju da je svako lice koje je saslušano u svojstvu svjedoka poučeno o svojim pravima i obavezama u smislu odredaba Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske što je potvrdilo svojim potpisom na zapisnik.

Uz sve to, dodaje se u saopštenju, uvažen je zahtjev Davora Dragičevića, čime je napravljen i presedan, te je predmet predat u nadležnost i dalji rad pripadnika Uprave kriminalističke policije.

“Prateći javne istupe, kao i oglašavanja na društvenim mrežama, zaključili smo da određena lica i grupe, koje su se našle u predmetima obrade samog Ministarstva, koriste tragičnu smrt Davida Dragičevića da bi vršili pritisak na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, ističe se u saopštenju.

I MUP-a Srpske poručuju da će bez obzira na sve pritiske nastaviti rad na svim predmetima u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, piše Srna.

Davor Dragičević: Maltretirala nedužno žensko dijete

Na juče održanom mirnom okupljanju građana koji zahtijevaju da se rasvijetli smrt mladog Davida Dragičevića na Trgu Krajine u Banjaluci, njegov otac Davor Dragičević je rekao da je u ponedjeljak oko 11 časova bio u MUP-u da ga uhapse.

“Pitaju me – kakvo hapšenje, Davore, da li si poludio. Tako da o onom njihovom saopštenu nemojte ni razmišljati, od toga nema ništa. Samo oni mogu biti uhapšeni”, poručio je sinoć Dragičević.

Ponovio je imena ljudi koja smatra odgovornim za Davidovu smrt – Đorđe Rađan, ukućani kuće Velibora Janjetovića, Darko Ćulum, Dalibor Vrećo, Darko Ilić, Dragan Lukač i Željko Karan.

“Inspektorica Gorana Rečević koja je nedužno žensko dijete maltretirala tri i po sata da prizna da Davida Dragičevića nije vidjela u Gospodskoj ulici u navedenom vremenu. Prijetila je djetetu kaznom do 5.000 KM i zatvorom. Sa današnjim danom ja više ne sudjelujem u istrazi drugog tima, ne dam im više ni jedan dokaz, ne dam im ni laptop, ni Davidovu garderobu koju imam, ni bilo šta ostalo”, rekao je Davor Dragičević.

David je bio živ, naveo je, 18, 19, 20. i 21. marta. Naveo je i da je fotografije koje je gledao sa prve obdukcije, da je Davidu nakon što je izvučen iz Crkvene, okrenut na bok, kaiš bio otkopčan. Sljedeća fotografija je bila kada Davida okreću na leđa, ali na njoj je kaiš bio zakopčan sa kopčom.

“Pitam sve nadležne kako je to moguće”, poručio je Davor, dodajući da su pored Davidovog tijela bile automobilske gume koje su trebale osigurati da se njegovo tijelo nikada ne pronađe.

Naveo je da će 9. maja održati konferenciju u Beograd, a dan kasnije se obratiti poslanicima u NSRS.

“Pozvavajući gospodu koja sjedi tamo ja ništa ne očekujem. Ali idemo do kraja, istina i pravda, mi ćemo se boriti za to”, rekao je na kraju svog obraćanja Davor Dragičević, prenosi Buka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79