MUP ZDK: Isključeno 111 vozila zbog tehničke neispravnosti

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) vršili su pojačanu dvodnevnu akciju na svim putevima u Kantonu, s posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, akcija je realizirana u saradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, gdje su vozila, nakon kontrole i uočene neispravnosti, upućivana na vanredni tehnički pregled.

– Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a sankcionirani su počinioci i drugih prekršaja iz zakona – pojašnjava Alić.

Ističe da je tokom akcije kontrolirano 550 vozila, dok je na vanredni tehnički pregled upućeno 166 vozila.

– Tokom akcije, 111 vozila zbog tehničke neispravnosti je isključeno iz saobraćaja. Zbog utvrđene tehničke neispravnosti, izdato je 106 prekršajnih naloga – kaže Alić.

Još je upozorila sve vozače i učesnike u saobraćaju da ne stavljaju u promet i pogon vozila koja su tehnički neispravna, da ne bi ugrozili svoju, sigurnost osoba koje prevoze i drugih učesnika u saobraćaju.

– Naglašavamo da će se i u narednom periodu, s ciljem unapređenja postojećeg stanja, provoditi slične akcije u saobraćaju – najavljuje Alić za Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79