MUP ZDK: Oduzeta opojna droga od muškaraca iz Zenice i Zavidovića

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, navode iz MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području ZE-DO Kantona evidentirano je devet krivičnih djela.

Zenica

Dana 28.05.2021.godine u 15,20 sati u ul. Pehare, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Ze-Do Kantona, prilikom pregleda lica T.S. (1999.) iz Zenice, pronađena su dva sadržaja biljne i praškaste materije, težine 1 i 0,50 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Sačinjena propratna dokumentacija.

Zavidovići

Dana 28.05.2021.godine u 20,50 sati u ul. Pinkasa Bandta, od strane službenika policije, zaustavljeno je i kontrolisano pmv marke “VW-Šaran” reg.oznaka M70-O-692 kojim je upravljao P.D. (1990.) iz Zavidovića.Tom prilikom, kod navedenog lica je pronađen sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu težine 0,35 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Sačinjena propratna dokumenatcija. Upoznat tužilac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79