Muriz Memić: “Alisa misli da je sretna jer se udala. Poručujem joj da će biti sretna do jeseni, to joj obećavam!

Dženan Memić je sarajevski dječak koji je likvidiran 8. februara 2016. godine na Ilidži. I dan danas, njegova smrt ostaje nerazjašnjena. Sud, policija i istražni organi ništa konkretno nisu uradili u ovom slučaju kako bi porodici Dženana makar djelomično olakšali, ako im se uopšte može olakšati.

Baš voli mjesec februar, ni godina dana od likvidacije Dženana nije prošla, našla je novu žrtvu. Jučer se i udala. Nadam se da se sjetila Dženana, nadam se da se sjetila 08.februara 2016.g, kada su je tukli u Velikoj Aleji, nadam se da se sjetila kako je pustila da Dženan umire pred njenim očima, kako ništa nije uradila da mu pomogne. Nadam se da joj je svaki dan na pameti da je baš ona ta koja je odvela Dženana u smrt, piše na Facebook grupi “Pravda za Dženana Memića”

Kolege s portala Source kontaktirale su Dženanovog oca Muriza Memića, koji je prokomntarisao ovaj događaj.

“Alisa misli da je sretna, jer se udala, ona bar tako misli. Odgovarat će kad tad. Svaki dan se postavim u njenu poziciju pokušavam shvatiti to o čemu ona razmišlja, kakvi su to ljudi?! Njena kompletna porodica. Sve što imaju su stekli prevarama”, govori Memić.

Kako je izjavio za naš portal, Memić je očekivao ovakav rasplet situacije.

“Znali smo mi odavno da će se ona udati i nije mi teško palo, ništa drugo od njih nisam očekivao. Sami znate kako su se oni odnosili prema cijelom slučaju. Samo su na početku nekoliko puta dolazili na suđenje. Mislili su da će to brzo proći, kad su vidjeli da ne prolazi, prestali su dolaziti. Dženan je treća žrtva te porodice, tri djevojke, tri likvidirana momka”, izjavio je Muriz Memić.

Memić je za kraj razgovora još jednom iznio svoje razočarenje pravosudnim sistemom u BiH.

“Zaista ne znam kakav je to sistem! Ja tri i pol godine iznosim da su to sve kriminalci, da su lopovi, da je sve korumpirano, i opet se ništa ne dešava. Pa da je neki sistem, mene bi zbog takvih riječi ušutkali. Bilo bi, ili ja, ili oni. Ali to nije sistem, to su ljudi koji imaju svoja imena i prezimena. Sve se zna ko je šta uradio. Evo ide jesen, nadam se da će se ovo privoditi kraju. Alisi samo poručujem da može biti sretna do jeseni, to joj obećavam! Ona mora odgovarati”, zaključio je za kraj razgovora Muriz Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments