Muriz Memić dao rok za suspenziju Sabine Sarajlija, Dalibora Vreće i Dalide Burzić

U Sarajevu su jučer održani 20. masovni protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića. Prisutnima se obratio otac ubijenog mladića Muriz Memić. On je kazao kako vidi BiH na jednom mjestu.

“Doći ćemo mi do ubica imamo i snage i pameti, ali moraju da odu iz pravosudnih institucija Dalida Burzić i svi tužioci koji su radili na slučaju Memić.

Sabina Sarajlija je imala hiljadu prilika da se vrati na pravi put. Gledali ste njeno obraćanje. Oni se igraju sa pravosuđem. Rekao sam da ima časnih policajaca, časnih tužilaca. Oni moraju da osjete snagu ovog naroda, oni moraju znati da smo se probudili.

Ima li iko ovdje da vjeruje Sabini Sarajlija. Ima li iko ovdje da vjeruje VSTV-u. VSTV i postavlja i razrješava i tužioce i sudije. Ovih dana očekujemo otvaranje istrage za ubistvo, ali očekujemo da reaguje VSTV i da odstrani nečasne iz pravosudnih institucija. Ovim našim banditima u pravosuđu treba čvrsta ruka”, kazao je Memić.

On je pročitao nekoliko zahtjeva i postavio rokove:

– Otvaranje istrage za ubistvo Dženana i Davida u Tužilaštvu BiH

– Prijem na sastanak kod predsjednika Ustavnog suda BiH i predsjednika VSTV-a u roku od sedam dana

– Prijem kod glavnog federanog tužioca u roku od sedam dana

– Suspenzija i procesuiranje Sabine Saralija i Dalibora Vreće sa pozicije glavne tužiteljice i tužioca OJT u Sarajevu i Banja Luci u roku od mjesec dana

– Suspenzija i procesuiranje Dalide Burzić s pozicije sutkinje Suda BiH u roku od mjesec dana

“Ja vjerujem da će ovo shvatiti ozbiljno”, kazao je Memić koji je okupljene pozvao da, mirnom šetnjom koju će on voditi, odu pred zgradu Parlamenta BiH gdje je i okončan skup.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79