Muriz Memić i advokat Feraget na sastanku s predsjednikom VSTV-a

Muriz Memić i njegov advokat Ifet Feraget danas će se sastati s predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VTSV) BiH Halilom Lagumdžijom kojeg će upoznati sa slučajem u kojem više od pet godina traži istinu o smrti svoga sina Dženana Memića.

Muriz Memić je prošle sedmice predao zahtjev za ovaj sastanak, a tada je naveo da će predsjedniku VSTV-a dostaviti i dokaze koje imaju.

Podsjećamo da je Vrhovni sud FBiH donio presudu kojom je djelimično uvažio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću koji su bili optuženi za saobraćajnu nesreću i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića.

Kantonalni sud u Sarajevu dva puta je izrekao oslobađajuću presudu navodeći da nema dokaza da se u noći 8. februara 2016. godine dogodila saobraćajna nesreća kao i da je Dženan Memić imao povrede koje se ne mogu dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom.

  Nesreća u Zenici: Tri osobe prevezene u bolnicu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79