Muriz Memić i Davor Dragičević na sastanku kod tužitelja Kajganića

U Tužilaštvu BiH 26. maja održat će se sastanak na kojem će prisustvovati v. d. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, Ifet Feraget, Muriz Memić i Davor Dragičević te postupajući tužitelji na predmetima “Memić” i “Dragičević”, piše Radiosarajevo.

Informaciju je potvrdio i Muriz Memić, otac rahmetli mladića Dženana Memića.

“Informacija koju imate je tačna. Danas smo saznali da smo pozvani kod v. d. glavnog tužitelja Milenka Kajganića. Na sastanak smo pozvani Davor, naš advokat Ifet Feraget, a očekuje se i dolazak postupajućih tužitelja na predmetima “Memić” i “Dragičević” Dubravka Čampare i Ćazima Hasanspahića”, kazao je Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Bh. javnost, a posebno porodice Memić i Dragičević, dugo su čekale na ovu informaciju.

“Bitno je da se nešto pokreće sa mrtve tačke. Tužilaštvo BiH radi svoj posao i to nas obojicu raduje”, kazao je Memić, koji je u trenutku potvrde ove informacije bio u društvu Davora Dragičevića, koji i dalje živi u šatoru ispred Suda BiH.

On je, sa današnjim datumom, tačno 54 dana kako čeka na pravdu u Sarajevu. Dragičević je dodao da uskoro očekuje i sastanak sa Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79