Muriz Memić iskreno: “Želim samo da pitam nešto Aliju Budnju”

U nastavku suđenja Zijadu Mutapu i ostalima u predmetu “Dženan Memić”, danas su svjedočili vještaci iz SIPA-e i FUP-a koji su potvrdili da je nestao dio snimka videonadzora hotela “Crystal” na Ilidži, a koji se odnosi na 8. februar 2016. godine.

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, ranije je kazao da je Dalida Burzić imala informaciju vještaka još 2016. godine da je snimak namjerno obrisan.

“Čuli smo od vještaka da je Dalida Burzić imala vještačenje tada već u aprilu 2016. godine u kojem je rečeno da je namjerno obrisan snimak i ništa nije poduzela, a znamo šta je drugo poduzela.

Nestanak struje nije mogao obrisati snimke videonadzora s Budnjinog hotela

Emir Mehmedagić i Amir Šalaka inspektori MUP-a Kantona Sarajevo su meni došli pred kuću i rekli da ih je iz hotela istjerao Alija Budnjo, da im nije dao snimke, a o tome kasnije nisu htjeli svjedočiti”, kazao je Muriz Memić.

Muriz je kasnije, kada su se slegle emocije nakon novog teškog i iscrpljujućeg ročišta, za portal Radiosarajevo.ba osvrnuo se novim detaljima.

“Sjetimo se šta je svjedok M14 rekao kada je trebao svjedočiti na Kantonalnom sudu 2016,. da je bačena eksplozivna naparva pred njegovu kuću. Pozvali su policiju, a policajci koji su došli samo su rekli “ovo se neko šalio”. Pokupili su komade od bombe i otišli. Tu se da lako zaključiti da su pokušali zaplašiti svjedoke”, priča nam Memić.

Snimak iz hotela “Crystal” je namjerno izbrisan, inspektori su mi rekli da ih je Alija Budnjo istjerao

Otac ubijenog Dženana Memića ponovo se dotaknuo Alije Budnje.

“Sjetimo se da se gospodin Budnjo gostovao na Face TV i kleo se vodom, da je se s nestankom struje obrisan snimak. Vještaci su danas rekli da se to ne može desiti. Sada pitam Aliju Budnju da je pred mojom kućom, ne daj Bože, ubijen njegov sin i da sam ja obrisao snimke, kako bi on mene zvao i šta bi ja bio za njega!? Da li bi to bilo komšijski ili dobronamjerno s moje strane? Ne znam zašto ima potrebu da se kune, ako govori istinu. Ko govori istinu, nema potrebe da se kune ni vodom, a ni Bogom”, naglasio je Muriz Memić, za portal Radiosarajevo.ba, i istakao nadu da će Alija Budnjo odgovoriti na njegovo pitanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79