Muriz Memić: Klupko se polako odmotava, zmije su izašle i javljaju se nakon pet godina

Jedan od članova tima vještaka u slučaju Dženana Memića bio je i prof. dr. Kemal Dizdarević.

Bio je jedan od onih koji su “vještačili” Alisu Mutap i njene tvrdnje o amneziji. Alisa Mutap, podsjetimo, bila je djevojka ubijenog Dženana Memića.

Prof. dr. Dizdarević danas je reagirao na pismo koje su uputile direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović i dr. Enra Mehmedika-Suljić.

Dr. Dizdarević žestoko reagovao na pismo Izetbegović i Suljić: Nisam vjerovao u amneziju Alise Mutap, a onda su počeli pritisci…

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo komentarisao je ovakvu reakciju dr. Dizdarevića.

“Doktor Dizdarević je, ako izuzmemo njegovu stručnost, pokazao i veliku ljudskost. Potvrdio je ono što smo i mi pričali, samo što je obrazložio to još više, jer ni mi nismo raspolagali sa svim detaljima”, kazao je Muriz.

Osvrnuo se Muriz i na pismo koje je upućeno sa KCUS-a nakon njegovih izjava.

“Moram reći, to pismo što su uputili pokazuje samo njihovu bahatost i drskost. Samim tim što su poslali pismo 15. februara (dan kad je Dženan preminuo u bolnici, op.pr.) i što su prve riječi u tom pismu bile da poštuju bol porodice, evo vidimo i kako je poštuju.

Ovo je pokazatelj ko su i šta su, te kako su radili u ovim 25 godina.”, rekao je Muriz.

Pet godina je prošla od kako je Dženan Memić podlegao, od kada njegova porodica i advokat Ifet Feraget vode bitku za pravdu i istinu.

Muriz kaže da su mu se nakon pet godina i nakon pokretanja slučaja u državnom tužilaštvu počeli javljati različiti ljudi.

“Klupko se polako odmotava, zmije su izašle i javljaju se nakon pet godina. Vidimo da su neki u nekom vidu panike, ali evo, ja ponavljam, ko god da je kriv – odgovarat će.

Državno tužilaštvo je s ovim prvoosumnjičenim pokazalo da ima volju da radi i pojedinci su se odmah prepali”, poručio je Muriz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79