Muriz Memić na ivici suza: “Djevojka mi je prišla, zagrlila i počela da plače”

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, danas je obišao Visoko, Kakanj i Zenicu. Tom prilikom razgovarao je s brojnim građanima koji su mu prilazili i obećali dolazak na proteste u Sarajevo, 11. septembra.

Podsjetimo, Muriz Memić je još ranije najavio da će 20. po redu protesti biti organizovani ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Obzirom na ogroman interes građana širom Bosne i Hercegovine da se tog datuma pojave u glavnom bh. gradu, postoji opcija da se lokacija promijeni.

Ima dosta organizovanih grupa u Visokom, Kaknju i Zenici. Najavilo nam se dosta autobusa iz Živinica, Lukavca, Tuzle i brojnih drugih gradova. Iskren da vam budem, postoji mogućnost da se i promijeni lokacija, vidjet ćemo kakva će biti situacija”, kaže Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Danas su mu brojni ljudi prilazili na ulicama Visokog, Kaknja i Zenice, ali scena iz Kaknja ga je najviše dirnula…

“Ide djevojka prema meni i plače. Kaže, ja vas moram zagrliti… To je dokaz da je ovo sve još uvijek friško, iako je prošlo pet i pol godina”, kaže Memić.

“Ja sam se posvetio ovome, ovo je moj život. Najveći uspjeh će nam biti da ih pravno porazimo. Niste čuli nikada ni mene, ni Ifeta da smo povisili ton. Mi želimo pravno da dobijemo ovu bitku”, dodao je.

Nažalost, epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini je iz dana u dan sve gora. Ne isključuje se mogućnost da će ponovo biti donešene neke rigorozne mjere koje bi, između ostalog, mogle uticati i na javne skupove.

“Spremni smo i na tu varijantu”, priča Memić i dodaje: “Ja sam svjestan da je koronavirus prisutan, da to postoji. Vakcinisao sam se, ali svjestan sam da za mnoge ljude i dalje postoji opasnost. Ipak, moram reći da je, za mene, ova vlada koja je na vlasti sedam godina nelegalna. U slučaju da dođe do zabrane javnih skupova, imamo plan B, ne bih ga još otkrivao”, poručio je na kraju Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79