Muriz Memić o podržao Kasumovića i Radončića: “Kada se nađe neko pošten i bori se za svoj narod, oni ga …”

Ne stišavaju se oštre reakcije građana, pojedinaca, udruženja, osoba iz javnog i političkog života, na spektakularnu akciju SIPA-e u Zenici, a potom i određivanje jednomjesečnog pritvora za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića samo jer, kako je kazao advokat Asim Crnalić, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nije stiglo ispitati 11 svjedoka.

U razgovoru za zenički portal 072info, Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića, prokomentarisao je određivanje jednomjesečnog pritvora prvom čovjeku Zenice, ali sve ono što se dešavalo od srijede do kasno sinoć.

Privođenje gospodina Fuada Kasumovića je u režiji Stranke demokratske akcije (SDA) koja je likvidirala generala Mehmeda Alagića. Na sve su spremni da zadrže vlast. Samo u Sarajevu imate 62 nerazjašnjena likvidacije, oni slobodno hodaju gradom, dok se privode pošteni ljudi poput Kasumovića – kazao je Memić.

Kako piše 072info, Memić smatra da je ovo klasičan primjer, jedan u nizu, da kada se nađe neko ko stane na put SDA-u bude lišen slobode baš kako je to bio slučaj sa Fahrudinom Radončićem, liderom Saveza za bolju budućnost BiH.

– Kada se nađe neko pošten i da se bori za svoj narod, da radi pošteno i bori se za imovinu grada ovi ga liše slobode. Isto su uradili Radončiću. Sramotno! Heroji si privode, a počinitelji slobodno šetaju – zaključio je Memić za 072info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79