Muriz Memić: Očekujem da istraga za ubistvo mog sina bude otvorena

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, nakon početka današnjeg suđenja u Sudu BiH kazao je da će on biti prvi svjedok u ovom procesu.

Počelo suđenje zbog ubista Dženana Memića

– Od početka oni sve osporavaju. Ja ću biti prvi svjedok i iznijet ću svoja saznanja šta mi je pričao Hasan Dupovac, šta je pričao Zijad Mutap, jasno je oni su na optuženičkoj klupi. Hasan to ni u snu nije mogao zamisliti. Do sada je sjedio u šefovskoj stolici. Ja mislim da Tužilaštvo ima dovoljno dokaza da to dokaže. Vidjet ćemo kako će ići postupak. Sudija Branko Perić važi za čestitog sudiju – rekao je Memić.

Kako je istakao očekuje i da istraga za ubistvo njegovog sina bude otvorena.

– Oni mogu ovo osporavati koliko hoće, ipak dokazi govore sve. Istraga ide dalje, očekujemo otvaranje istrage za ubistvo. Jasno je da Dženana nema. Dokazi su tu, valjda ćemo uspjeti sve dokazati. Vidimo s kim imamo posla, kakvi su to nečasni ljudi. Oni njih nazivaju oštećenim, ja nisam oštećen. To su neljudi – rekao je Memić, javlja Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79