Muriz Memić ogorčen nakon sudskog ročišta: Znaju da je Dženan ubijen, ali ne odustaju

Nadam se da će Vrhovni sud imati snage i poštenja kao što je imao Kantonalni sud i sudija Igor Todoorović da okončaju ovu tragediju i da odgovorni odgovaraju, kazao je Muriz Memić

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, očitovao se danas nakon ročišta u Vrhovnom sudu FBiH u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović po žalbi Tužilaštva KS, a po drugoj oslobađajućoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu u januaru 2020. godine.

Piše: A. DUČIĆ

– Evo nakon gotovo pet godina, izdržao sam sve. Danas mi je na ročištu bilo loše kada sam slušao federalnog tužioca Vladu Miškovića. Sve što je danas izustio bila je laž. Dalida Burzić mora odgovarati. Ova država mora početi raditi mora hapsiti odgovorne. Sabina Sarajlija bi danas trebala biti uhapšena isto kao Vlado Mišković. Nakon pet godina ne odustaju, idu dalje. Znaju oni da je Dženan Memić ubijen. Ali idu dalje i guraju svoje dokaze, lažne nalaze nekog Ištvana Bodala iz Srbije. Sudu su priložili nelegalan nalaz – kazao je Muriz Memić.

Pozvao je glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da reaguje na ovo, kazavši da je krajnje vrijeme.

– Nadam se da će Vrhovni sud imati snage i poštenja kao što je imao Kantonalni sud i sudija Igor Todoorović da okončaju ovu tragediju i da odgovorni odgovaraju – kazao je Memić za Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79