Muriz Memić poručio Alisi: Osjećaš se nesigurno jer znaš ko su ubice Dženana

Otac ubijenog Dženana, Muriz Memić danas je bio u policijskoj stanici Ilidža zbog krivične prijave Alise Mutap.

– Bio sam u stanici, dao sam izjavu. Alisa je prijavila da se osjeća nesigurno zbog mojih izjava na BHRT-u od 25. novembra. Međutim, ja sam rekao da se i ja osjećam nesigurno jer su još ubice na slobodi. Vjerovatno se Alisa zbog toga osjeća nesigurno zbog ubica, jer ona zna ko su ubice – rekao je Muriz Memić za portal “Avaza”.

Dodao je da kada se sve dogodilo, Zijadu Mutapu je govorio da će on lično zaštiti Alisu da kaže ime ubica.

– A meni je moj advokat rekao da idemo pravno i ja mislim da sam dokazao da sam legalista za svih sedam godina, dvadeset protesta bez ijednog incidenta, a Alisu sam gledao svaki četvrtak u sudnici i nikad joj se nisam obratio – izjavio je Memić.

Podsjećamo, porodica ubijenog mladića skoro sedam godina se bori za pravdu i istinu.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede u Velikoj aleji na Ilidži kod Sarajeva. Preminuo je u bolnici sedam dana kasnije, 15. februara. Do danas okolnosti Dženanove smrti nisu razjašnjene, a ubice su još na slobodi. Jedini svjedok je njegova bivša djevojka Alisa Ramić (djevojački Mutap), koja tvrdi da se mnogih stvari ne sjeća.

Prenosi: Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79