Muriz Memić: Prijavit ćemo doktorice Izetbegović i Suljić, moraju odgovoriti kako je Dženan umro!

Muriz Memić, otac rahmetli Dženana Memić i Alija Budnjo, vlasnik kompleksa hotela na Ilidži gostuju večeras na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića. Od samog početka u studiju je vođen veoma dinamičan razgovor.

Muriz Memić: Alija rekao sam ti, “zovi Bakira da pomogne, vidiš šta mi rade”

Gospodin Muriz Memić u dinamičnom razgovoru u televizijskom emisiji najavio je krivične prijave protiv doktorica Sebija Izetbegović i Erne Suljić.

“Morat će odgovoriti na pitanje kako je umro Dženan Mumić. Vjerovatno da mu je pružena pomoć bio bi živ. Tačno fali sat vremena. Kako je došao Dženan do bolnice. Šta se tamo događalo. Da li Alisa ima amneziju ili nema?” – izjavio je Muriz u emisiji kod Senada Hadžifejzovića.

Nedavno sam poručio Sebiji Izetbegović i Enri Suljić da će se voditi posebna istraga kako je Dženan umro na Koševu. Poručujem im to. Bit će to šok. Teško mi je govoriti je li mogao Dženan da preživi, ali su čudne okolnosti kako je došao do bolnice – kazao je Memić.

MUP me kontaktirao tek poslije dženaze

Na raspolaganju stojim ja, moja porodica, moja imovina, moja firma, sve što mogu da pomognem da se to otkrije tu sam. Ne bježim ni od čega ali ne volim neke stvari i neke laži da se iznose na račun mene, na račun moje firme, na račun mojih uspolenika, to ne volim, to me vrijeđa – kazao je Budnjo.

Muriz Memić mu je odgovorio.

– Lijepe riječi za početak, pričat ćemo na istom nivou. Ja ne znam otkud vi u ovome nakon pet godina, vi i vaša firma. Nakon pet godina mi se sada mnogi javljaju, kada vide da radi državno tužilaštvo. Na početku sam ja od tebe tražio pomoć, došao sam kod tebe, ja i moj rođak Sake, rekao sam ti “Alija pomozi mi, vidi šta mi rade”. To je negdje 24. februar, poslije ubistva. Već ja vidim da je muljaža počela, pošto je mene MUP kontaktirao tek poslije dženaze. Do dženaze, ja ne znam ništa što se tiče MUP-a. Poslije dženaze prvi kontakt s MUP-om. Rekao sam ti “Alija pomozi, zovi Bakira, zovi nekoga”, šetamo sa Šemsom Imamovićem, ti kažeš “Neću Bakira zvat ću Čamparu” – rekao je Muriz Memić.

Onda ga je Alija Budnjo prekinuo.

– Ne, ne, ja sam rekao zvat ću Asima, i ja sam nazvao Asima.

Na to mu je Muriz rekao.

– Nije tako bilo.

Budnjo je onda kazao da mu se Čampara nije javio.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79