Muriz Memić: “Sretao sam na ulici ubice svoga sina”

U razgovoru za BUKU Memić kaže da za pet godina borbe za istinu nikada nije pomislio da odustane od dokazivanja da je njegov sin ubijen.

Bilo je, kaže nam, trenutaka kada je mislio da neće uspjeti, ali je ubrzo nakon takvih faza dobijao nove ohrabrujuće informacije o okolnostima pod kojima je njegov sin zadobio povrede.

Memić je za BUKU kazao da je sretao ubicu svog sina, a njegovo ime zna i advokat Ifet Feraget. Ime ubice, tvrdi Memić, nije otkrio Tužilaštvu BiH, niti je to od njega traženo.

U optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, dodaje Memić, nije istraženo vrijeme smrti odnosno vrijeme kada je Dženan zadobio povrede. Komentarišući optužnicu Tužilaštva KS negira i teorijsku mogućnost da je njegov sin stradao u saobraćajnoj nesreći jer u Velikoj aleji na Ilidži, nikada nikoga nije udario automobil.

Iako se sastao sa Bakirom Izetbegović danas bi odbio njegovu pomoć.

Pogledajte cijeli intervju:

Feraget: Imamo apsolutno sve dokaze o slučaju Dženan Memić, promijenit će se politička slika BiH


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79