Muriz Memić sutra pred sudom!

Sutra, 02.septembra 2020.g, u 9.15h, u Općinskom sudu održat će se ročiste na koje je Muriz Memić pozvan u svojstvu okrivljenog.

Druga policijska uprava, iz Općine Centar, podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka jer nije podnesena prijava za održavanje mirnog okupljanja, 05. oktobra 2018.g.

“Ja sam napravio prekršaj i poštovat ću presudu i snositi svoju odgovornost. Ali isto tako mora svako da odgovara za ono što je uradio. Ovo je od strane MUP-a, Mevludin Halilovića, Vahida Bakija i Mirsada Dželilović, oni stoje iza toga, jer oni su svi u krivičnoj prijavi.

Ja mogu samo da ima kažem da nikada neću stati, mislim da je naša borba pri kraju i vidjet ćemo ko će odgovarati”, rekao je Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića napisali su da je zahtjev potpisao Vahid Bakija, koji je bio komandir saobraćajne jedini kada je sakriveno ubistvo Dženan Memića.

“Na isti taj dan, 5. oktobra 2018. godine, podnijeli smo krivične prijave protiv istih policajaca koji su podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Mi smo spremni snositi odgovornost zbog nenajavljenog mirnog okupljanja, ispoštovati odluku koju sud donese ali isto tako tražimo da zakon bude jednak za sve, i da se konačno pred lice pravde izvedu ubice našeg Dženana”, napisali su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79