Muriz Memić u policiji: Meni je u interesu da je Alisa živa i zdrava. Ona je svjedok a posvjedočit će kad tad

Nakon oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i ostali, porodica Memić našla se u situaciji da ih prijavljuju i krivično gone oni koji su do nedavno sjedili u optuženičkim stolicama.

Danas je Muriz Memić saslušan u policijskoj stanici Novi Grad gdje ga je prijavila Alisa Mutap Ramić za ugrožavanja sigurnosti zbog njegovih televizijskih izjava.

Takođe, Zijad Mutap je zbog istih izjava prijavio Memića na Ilidži, a Hasan Dupovac u Hadžićima. Tvrde da se osjećaju nesigurno.

I Muriz Memić kaže da se osjeća isto tako jer ubice njegovog Dženana i oni koji su zataškali ubistvo su još uvijek na slobodi. Za ovih skoro 7 godina teške borbe Muriz Memić je pokazao koliki je legalista, a u izjavi za Face je rekao kako je njemu u interesu da Alisa bude živa i zdrava kako bi jednog dana mogla posvjedočiti tome ko je ubio Dženana.

“Alisa Mutap je prijavila mene da se osjeća nesigurno. Ja sam u policiji rekao da sam ja prvi ponudio njoj i njenom ocu zaštitu samo da kažu ime ubice i rekao sam ih da se oni vjerovatno osjećaju nesigurno zbog ubica jer su ubice na slobodi. I ja se osjećam nesigurno i sigurno svi građani, jer ubice šetaju. Ako je iko želio Alisu zaštititi to sam ja. Jer ona je svjedok ubistva, ona je tu bila i vidjela i stalo mi je da kaže istinu. Sama Dalila Burzić je 2016. godine rekla da je ona krucijalni svjedok, a krucijalni svjedok ima amneziju. Ali vidjeli smo na ovom sudu da ona amneziju nema i zato je meni bitno da je ona živa i zdrava da kad tad ona može posvjedoćit”, rekao je Memić, a onda se dotakao izjave za BHRT.

“Ne znam, oni su to malo izvrnuli. Meni je advokat rekao da ja kao oštećeni imam pravo i pretjerati. Jer iz mene nekad mora nešto izać i ne mogu se uvijek kontrolisati. Ali evo ja se ne žalim, ne idem po doktorima…

Memić dalje govori kako želi pomoći Zijadu Mutapu da otkriju ko je povrijedio Alisu.

“Ziju Mutapa nikada nije interesovalo ko je udario Alisu, jer i ona je tu povrijeđena. Evo ja hoću da mu pomognem da mu otkrijemo ko je tu udario našu dragu Alisu”, rekao je Memić a onda za kraj dodao da se svi osjećaju nesigurno, a samo je “siguran bio Dženan, a na kraju je ubijen.

“Zijad Mutap je prijavio na Ilidži, a Hasan Dupovac u Hadžićima i oni se osjećaju nesigurno, a samo je moj Dženan bio siguran pa je ubijen”, završio je Memić koji je rekao da je znao sa kim ima posla, da su oni neljudi, i da je od njih svašta može očekivati pa i da njega napadnu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79