Muriz Memić: Znali smo otpočetka da Alisa Mutap laže i da nije bilo amnezije

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću u predmetu ‘Dženan Memić’.

Najviše polemike povelo se oko svjedočenja vještaka neuropsihijatra Abdulaha Kučukalića.

Isključena mogućnost potpune amnezije kod Alise Mutap!

Naime, Kučukalić je dataljno predstavio nalaz vještačenja svoga tima kojeg su sačinjavala tri stručnjaka u kojem je utvrđeno da Alisa Mutap nije imala amneziju.

Na osnovu uvida u svu medicinsku dokumentaciju sačinjenu tokom noći stradanja Dženana Memića, ali i razgovora sa Alisom Mutap Ramić – sačinili su nalaz na osnovu kojeg su apsolutno isključili da je ona, kao što je tvrdila, imala potpunu amneziju.

Nakon pretresa Muriz Memić je kazao:

– Ovo je očekivano, ovo smo sve znali još 2016. godine. Doktor Kučukalić je nalaz uradio još u martu 2016. godine, znala je za to i Dalida Burzić pa joj nije odgovaralo, pa su tražili novo vještačenje, ali mi znamo da Alisa Mutap od počeka laže, da amnezije nije bilo. Zašto bi Ljubo Seferović u sudnici rekao “pitajte Alisu, ona zna ko je ubio Dženana Memića”, ne bi on to onako rekao. Hadžić je iznio svoja saznanja, bili smo kod Hasana Dupovca. Čuli smo nebuloze Hasana Dupovca, znači da je zvao tužioca Ćatu koji je rekao “meni ti komadi stakla ne trebaju”, ali ipak je policajcima rekao da ih ponesu i znamo šta se desilo s tim komadima stakla. rekao je Memić i dodao:

– Jedino je lapsuz napravio Rešad Hadžić kada je rekao da je u tablici slovo K, slovo A je. Meni je Ifet Feraget objasnio da je to nezakonit dokaz ali mene je zanimalo o kome se radi. Taj kombi uopšte nije postojao, Ljubo Seferović nije, na kraju je to potvrdio i Kantonalni i Vrhovni sud da se saobraćajna nesreća nije desila, ali laži Alise Mutap i njena bezdušnost prema Dženanu, može nju stotinu vještaka vještačiti, ona nikad neće reći istinu, mi smo toga svjesni. Ali evo ima Sud, očekujem da postupak ide dalje. Jasno je svima o čemu se ovdje radi ali bitno je da mi idemo dalje- kazao je Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79