Mušija: Ništa od ugovora za vakcine danas, novi rok 48 sati!

Ugovori s dobavljačima za nabavku vakcina za Federaciju BiH, MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup danas, kako saznajemo, neće biti potpisani.

Potvrdio je to u kratkoj izjavi za „Avaz“ i Mensur Mušija, vlasnik MGM Farm Kakanj.

Čovjek koji će nabaviti vakcine za FBiH osuđivan zbog utaje poreza

– Zbog veoma velikog pritiska javnosti, a naročito medija, zatražili smo dodatnih 48 sati za potpisivanje ugovora. Ne želimo napraviti grešku koja bi mogla ugroziti bilo čiji rad i ikoga dovesti u nezgodnu situaciju – kazao nam je Mušija, zamolivši za razumijevanje cjelokupne situacije.

Iz “KrajinaGroup” su nam kazali da će se danas oglasiti saopćenjem za javnost u kojem će objasniti novonastalu situaciju.

Inače, zbog situacije u vezi sa ugovorima o nabavci vakcina koji s dobavljačima MGM Farm Kakanj i Krajina Group nisu potpisani do 10 sati, roka kojeg je direktoru Zavoda za javno zdravstvo FBiH dala Federalna vlada na čelu s premijerom Fadilom Novalićem danas bi u Sarajevu trebalo biti održano niz sastanaka, između ostalog, ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina ili ovlaštenim zastupnicima o provedenim pregovorima.

Odabrani veleprometnici nisu dostavili potrebnu dokumentaciju za nabavku vakcina, Zavod za javno zdravstvo FBiH izvijestio Vladu u roku

Kako smo saznali iz HDZ-a BiH, čiji je dr. Pehar kadar, oni će predložiti da se u ovoj priči, praktično zaobiđe Zavod za javno zdravstvo FBiH i da cjelokupnu odgovornost preuzme ad hock tim.

Dr. Pehar, podsjetimo, kao čelnik Zavoda je odbio potpisati ugovore, jer, kompanije u petak, kako se to iznosilo, nisu bile dostavile valjanu dokumentaciju. U subotu su iz Zavoda ustvrdili da im do datog roka tog dana, do 11 sati nije dostavljena tražena dokumentacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79